Dit is het sterrenstartveld van de Strade Bianche zaterdag

De best bezette wielerwedstrijd na de Tour de France? Hieronder zie je wie er allemaal meedoen.
strade bianche

De Strade Bianche is in korte tijd uitgegroeid tot een wedstrijd die iedere renner wel op zijn/haar palmares wil hebben staan. Bovendien is de wedstrijd geschikt voor renners die goed zijn in het 'Vlaamse werk', maar hebben de laatste jaren ook steeds meer klassenmentsmannen/Waalse specialisten de koers ontdekt. Die combinatie zorgt voor een deelnemersveld om de vingers bij af te likken. We zetten de belangrijkste kanshebbers hieronder op een rijtje.

Mathieu van der Poel

Met z'n straffe 'training' in Kuurne-Brussel-Kuurne (en z'n sterke optreden in Le Samyn) is Mathieu van der Poel de man waar iedereen nog wat meer op zal letten dan normaal al het geval is. In tegenstelling tot vorig jaar is hij helemaal klaar voor de Strade! Wie klopt Van der Poel als z'n stuur heel blijft? (Nou, dat zou één van de onderstaande mannen moeten zijn..)

MVDP juicht voor teamgenoot Merlier in Le Samyn, met kapot stuur.

Wout van Aert

Na drie weken vulkaangesteente gezien te hebben op de Teide kan Van Aert zich nu opmaken voor de witte steentjes in Toscane. De ploeg tempert de verwachtingen wat, maar dat hebben we vaker gezien bij ploegen/wielrenners...

Julian Alaphilippe

Dan mag ook de derde van wat zo langzamerhand De Grote Drie van het voorjaarswerk genoemd mag worden. Misschien is de Fransman in de Strade wel wat in het voordeel zelfs omdat het toch wel neigt naar een klimmerskoers - al heeft hij weer niet het - recente - veldverleden van Van Aert en Van der Poel.

Alaphilippe komt als eerste over de streep van de Strade in 2019.

Tadej Pogacar

De Tour-winnaar liet in de UAE Tour al zien in orde te zijn. In Luik-Bastenaken-Luik van vorig seizoen liet hij daarbij ook nog eens zien in eendagswedstrijden prima voor de dag te kunnen komen, dus zeker een kanshebber zaterdag.

Tadej Pogacar als eindwinnaar van de UAE Tour

Bauke Mollema

De man in vorm met al twee zeges dit seizoen. Hoe mollemaalt Mollema over de witte wegen in Toscane? Wij verwachten er veel van - dat is trouwens niet echt gebaseerd op het verleden, want Mollema reed de Strade slechts eenmaal (2019) en werd toen 76ste.

Mollema aan het mollemalen.

Romain Bardet

In 2018 werd hij tweede achter z'n huidige ploeggenoot Tiesj Benoot (die niet van start gaat zaterdag). Zaterdag opende de Fransman het seizoen in de Omloop en werd daar 62ste. Maar de Strade is 'm natuurlijk veel meer op het lijf geschreven.

Romain Bardet in de Omloop.

Alejandro Valverde

Hij lijkt wat minder te worden, maar puur uit respect voor de dienstjaren van Alejandro Valverde (wat minder voor het verleden en z'n hond Piti..) zetten we 'm hier tussen de grote namen. (En als het dit jaar niet lukt, is er altijd volgend jaar weer een kans...)

Tom Pidcock

Met een derde plek in Kuurne-Brussel-Kuurne liet Tom Pidcock zien dat hij er ook als wegrenner klaar voor is. In de Strade komt z'n crosservaring uiteraard ook van pas.

Tom Pidcock in de Tour des Alpes Maritimes et du Var.

Jakob Fuglsang

De taaie Deen is al jaren een vaste klant in de Strade. In 2019 stond hij met een tweede plek op het podium in Siena. In de gaten houden dus!

Fuglsang vorig seizoen in Italië, tijdens de Giro.

Tim Wellens

Er is kans op slecht weer zaterdag en in dat geval verdient Tim Wellens ook z'n eigen blokje. de Belg liet in de Ster van Bessèges al zien over goede benen te beschikken (de koersen daarna verliepen overigens wat minder).

Tim Wellens wint in de Ster van Bessèges.

And many, many more...

Want wat te denken van Egan Bernal, Simon Yates, Pavel Siviakov, Greg van Avermaet, Zdenek Stybar, Michal Kwiatkowski, Davide Formolo, Emanuel Buchmann, Stefan Küng, Fabio Felline en, laten we eens gek doen, Thymen Arensman.

Sfeerbeeld uit de Strade.

Vrouwen

Bij de vrouwen kunnen we er lang en kort over lullen, maar wij eten naar goed Maarten Ducrotiaans gebruik hier op de redactie het tapijt op als Annemiek van Vleuten of Anna van der Breggen zaterdagmiddag niet op de hoogste trede van het podium staat...

Moegestreden, maar gelukzalige Van Vleuten na de Strade van vorig seizoen.

Laatste nieuws