Wout van Aert maakt indruk op hoogtestage, maar: 'Hij zal pas top zijn in Vlaamse klassiekers'

Wout van Aert heeft zich in Tenerife flink afgebeuld om top te zijn in de klassiekers. In Het Laatste Nieuws vertelt sportief directeur van Jumbo-Visma, Merijn Zeeman, hoe de zaken ervoor staan met zijn poulain.
Wout van Aert maakt indruk op hoogtestage, maar: 'Hij zal pas top zijn in Vlaamse klassiekers'

"Er moeten nog twee kilo's af", vertelde Van Aert zijn coach Marc Lamberts enkele weken geleden. Na het veldritseizoen was er nog werk aan de winkel voor de kopman van Jumbo-Visma. Een paar weken later ziet Merijn Zeeman grote verbetering bij zijn kopman. "Wout heeft keihard gewerkt. Dit was een combinatie van zware arbeid en een hoogteprikkel", legt Zeeman uit. "Hij heeft er veel energie in gestopt. In zijn trainingen, voeding en zijn herstel. Ik kan alleen maar zeggen dat we heel tevreden zijn. Ook zijn trainer Marc is heel blij met de resultaten. Die zijn bijna letterlijk af te lezen van het lichaam van Wout. Vandaag is zijn gewicht geen punt meer. Dat is in orde"

Zoals zoveel wielrenners fietste Van Aert vooral op en rond de Teide, een vulkaan op Tenerife. Daar verbeterde hij de afgelopen dagen meerdere records. Een goed teken, maar Zeeman wil het wel relativeren. "Het is in de eerste plaats een spelletje. Het zijn maar trainingscijfers. Maar tegelijk: je breekt geen records als je niet goed bent."

Van Aert is dus in orde, maar volgens Zeeman moeten we nog geen wonderen van hem verwachten aanstaande zaterdag. "Hij zal nog niet top zijn in de Strade Bianche, ook omdat hij wat wedstrijden en koersritme nodig heeft om die laatste procentjes erbij te doen. Tegen Milaan-San Remo zal het al anders zijn en tegen de Vlaamse klassiekers zal hij helemaal klaar zijn."

  • Wout van Aert

Laatste nieuws