Werk aan de winkel voor Wout van Aert: 'Twee kilo te zwaar, dat krijg je er niet zomaar af'

Wout van Aert begint na een drukke winter zijn seizoen op 6 maar in de Strade Bianche. De Belg van Jumbo-Visma is momenteel op trainingskamp in Tenerife. Zijn trainer Marc Lamberts vertelt dat er nog wat werk aan de winkel is voor zijn poulain.
Werk aan de winkel voor Wout van Aert: 'Twee kilo te zwaar, dat krijg je er niet zomaar af'

"Ik had gehoopt dat Wout met een iets bredere basis naar Tenerife was gekomen", vertelt Lamberts aan Het Laatste Nieuws. "Ik ga dat niet dramatiseren. Het niveau van Wout is goed. Maar het moet beter. Hij is goed genoeg om finales te kunnen rijden, maar niet om te winnen. Daar zijn we nu hier voor. Er is nog wat werk. Anders kon Wout nu al beginnen koersen en moest hij geen drie weken op een berg komen zitten. Hij weet waar hij mee bezig is. En hij maakt progressie. Dat kan ik nu al zien."

Volgens Lamberts is Van Aert, die door onder meer het veldrijden en de geboorte van zijn zoon een drukke winter kende, momenteel twee kilo te zwaar. De geboorte van zijn zoon zorgde er ook voor dat Van Aert de trainingsstage die hij in januari in het Spaanse Alicante gepland had, eerder beëindigde omdat hij bij de bevalling wilde zijn. "Twee kilo, dat is 7.000 calorieën of iets meer per kilo", legt Lamberts uit. "Dat maakt 15.000 kilocalorieën. Dat is heel veel en dat heeft zijn tijd nodig. Die tijd gaan we ook nemen. Keihard trainen bovenop de Teide en een dieet volgen, dat gaat niet samen. Beetje bij beetje brengen we zijn gewicht naar beneden."

Dat afvallen moet dus op een verantwoorde manier gaan. "We kijken er wel op toe dat hij voldoende eiwitten en voedingsstoffen binnen krijgt om te kunnen recupereren van zijn trainingen. Maar ook niets meer. Een schepje extra kwark, dat moet Wout vermijden”, klinkt het. Volgens Lamberts is het dan ook niet realistisch om te verwachten dat Van Aert zijn winst in de Strade Bianche prolongeert en Tirreno-Adriatico winnen hoeven we ook niet te verwachten. "Pas in Milaan-Sanremo en de Vlaamse klassiekers die daarna volgen, zal hij top zijn."

  • Wout van Aert

Laatste nieuws