Van Aert: 'De beste wint hier altijd'

Wout van Aert moest in Strade Bianche met een vierde plaats genoegen nemen. Opmerkelijk genoeg zijn slechtste resultaat in deze wedstrijd. Maar de Belg panikeert allerminst. Dat eeuwige rivaal Van der Poel vandaag won verraste Van Aert niet. "Op die laatste strook zag ik al hoe indrukwekkend hij was. De beste wint hier altijd."
Van Aert"Ik was op de afspraak, maar in de finale kwam ik tekort. Toch moet ik tevreden zijn", aldus Van Aert. "Ik was de eerste die het zwaar kreeg in die kopgroep, maar toch werd ik nog vierde. De inhoud is er dus wel, alleen de scherpte ontbreekt nog."

Van Aert maakt zich geen zorgen over de rest van zijn klassieke campagne. "Op de lange grindstroken was ik in orde en kon ik het verschil maken. Maar op de steile stukken kwam ik een klein beetje tekort. Die laatste procentjes moeten er de komende week nog bijkomen."

Van Aert gaat nu via de Tirreno en Milaan-Sanremo toewerken naar de Vlaamse klassiekers. "Als ik nog iets beter kan worden, gaan we een mooi voorjaar tegemoet."

Laatste nieuws