Pogacar: 'Van der Poel en Van Aert kunnen meedoen voor eindwinst in de Tirreno'

Tadej Pogacar gelooft aan de vooravond van Tirreno-Adriatico dat zowel Mathieu van der Poel als Wout van Aert in de Italiaanse rittenkoers gaan meedoen voor de eindzege. Voor de Sloveense Tourwinnaar wordt het zijn eerste etappekoers als prof in Italië. 'Ik voel me sterk en ga voor de winst.'
Pogacar

Zijn zevende plaats in Strade Bianche gaf Pogacar een goed gevoel."Ik kom hier met goede benen. In de UAE Tour en de Strade Bianche reed ik sterk. Vooral Strade Bianche was een superzware wedstrijd waar we de hele dag voluit koersten. Als je dan ziet dat Mathieu van der Poel zo hard bij ons wegrijdt, terwijl we allemaal stuk zaten in de finale... Ja, dat was indrukwekkend. Met zijn kracht kan hij ook een goed klassement neerzetten hier in de Tirreno."

'Van Aert en Van der Poel gaan meedoen voor het klassement'

Ook verwacht Pogacar veel van Wout van Aert, die afgelopen zaterdag vierde werd in Strade Bianche. "Van Aert is een supersterke renner. Hij heeft de afgelopen jaren al bewezen dat hij goed kan klimmen. Zijn vorm is met Strade Bianche in de benen ook goed. Ik geloof dat hij samen met Mathieu gaat meedoen voor het klassement deze week. Het wordt een interessante koers."

Begin deze maand tekende Pogacar een monstercontract bij UAE tot 2026. Een ongebruikelijk lang contract voor een wielrenner. Pogacar: "Dat is inderdaad nieuw in de wielersport. Maar ik voel me goed hier en er is wederzijds vertrouwen. Een lang contract neemt eventuele stress weg. Dat is goed voor mij. Natuurlijk heb ik door de Tourzege meer sponsorverplichtingen, maar dat is normaal als je goed rijdt. Ik houd er niet zo van, maar ik accepteer het wel."

Laatste nieuws