Roglic had schouder uit de kom na val: 'De wereld gaat niet stoppen met draaien'

Botte pech voor Primoz Roglic in de laatste rit van Parijs-Nice. De Sloveen van Jumbo-Visma kwakte twee keer tegen het asfalt en kon zo de eindzege op z'n buik schrijven. "Ik heb wat fouten gemaakt", zegt hij na afloop.

Roglic had schouder uit de kom na val: 'De wereld gaat niet stoppen met draaien'
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Primoz Roglic. In de afgelopen etappes toonde hij zich veruit de sterkste en zijn voorsprong op Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe) leek comfortabel genoeg voor de eindzege in Parijs-Nice.

Twee valpartijen later was de situatie ineens heel anders. Roglic kon de aansluiting met de top van het klassement niet meer maken. "Dit was niet de rit waarop we gehoopt hadden", vertelt Roglic na afloop tegen Het Nieuwsblad. "Bij de eerste val was mijn linkerschouder uit de kom. Daarna viel ik nog een keer.

"Ik heb alles gegeven, maar ik kon niet meer in de eerste groep komen. Zonde, maar op naar de volgende. Ook dit hoort bij de sport. We komen zeker terug in de volgende races"

"Ik heb alles gegeven. We zijn natuurlijk teleurgesteld, maar de wereld gaat niet stoppen met draaien", bekijkt hij het filosofisch. De Sloveen voegt eraan toe dat hij verwacht over een paar dagen wel weer in orde te zijn.

Nieuws
  • Cor Vos