Andere renners over tijdperk Van der Poel & Van Aert: 'Voel me bevoorrecht dat ik ertussen rijd'

Worden ze er moedeloos van? Juist niet eigenlijk! Hieronder lees je wat enkele andere coureurs van die twee toppers vinden.
mathieu van der poel wout van aert

Sporza maakte een rondje langs enkele renners in de Tirreno om ze te vragen hoe ze denken over de huidige heerschappij van Mathieu van der Poel en Wout van Aert (je zou daar net zo makkelijk Julian Alaphilippe en Tadej Pogacar bij kunnen zetten, maar in dit item ging het specifiek over VDP en Van Aert).

Je zou denken dat ze er misschien een beetje wanhopig en moedeloos van worden, maar hun collega's blijken ook gewoon liefhebbers te zijn. Zo kan Jan Bakelants genieten van het feit dat hij met deze twee in één peloton rondrijdt. "Ik voel me bevoorrecht dat ik het meemaak terwijl ik ertussen rijd."

Maar, met alle respect voor Jan z'n capaciteiten, hij is toch niet echt een directe concurrent. Oliver Naesen is dat wel en ook hij geniet van de twee. "Ze blijven ons keer op keer verrassen. Het zijn geweldige klasbakken. Ik vind het altijd een beetje raar dat men het heeft over crossers die naar de weg komen en sterk presteren. Ik koers al mijn hele leven tegen Wout en Mathieu op de weg, bij de beloften enzo."

Naesen denkt ook dat het goed is voor het wielrennen in het algemeen. "Het is fantastisch voor de koers. Het tilt iedereen naar een hoger niveau. Maar we moeten ze natuurlijk wel proberen te verslaan. Hoe? Dat is niet eenvoudig, haha."

Ook Tiesj Benoot kent de twee al langer dan vandaag. "Ik ben van dezelfde generatie en ook ik zie ze dus niet echt als veldrijders. Ik ken ze al lang van de weg. Het is mooi om ze te zien koersen. Ik denk dat ze al bewezen hebben dat ze bijna elke koers kunnen winnen."

De Belg van Team DSM weet dat elke generatie z'n toppers heeft. "Bij ons zijn dat nu Wout en Mathieu, die zijn misschien nog wel iets meer allround dan de toppers uit het verleden. En dat is alleen maar goed voor de koers."

Matteo Trentin loopt al wat langer mee en was er dus in het verleden zelf bij. "Ik heb de topperiode van Boonen en Cancellara van dichtbij meegemaakt; dit is de nieuwe generatie. Ze leggen de lat hoger en hoger, iedere wedstrijd weer. Ik ken geen toverformule waarmee je ze kunt verslaan, maar we moeten denk ik slim racen en durven pokeren."

De Italiaan snijdt ook nog een ander interessant punt aan over waarom 'de jonkies' er nu al zo vroeg staan. "Het wielrennen evolueert. Toen ik begon trainden we nog niet met wattagemeters en op wetensschappelijke basis. Die jongens van nu zijn daar allemaal mee opgegroeid, daarom staan ze er meteen al, denk ik."

Yves Lampaert heeft mooie afsluitende woorden in petto: "Het zijn de twee grote kleppers van nu en dat zal nog wel even zo blijven. Ze zijn samen geschiedenis aan het schrijven. De rest kan alleen maar z'n best doen en proberen ze te verslaan."

Laatste nieuws