Van der Poel dag na kunststukje: 'Was een wrak gisteravond'

The Day After The Day Before en Van der Poel gaat wat dieper in op z'n helse solo.

mathieu van der poel

Mathieu van der Poel was bij de start van de zesde etappe van de Tirreno uiteraard de man waar de ogen op gericht waren. Hoe ging het met hem na die onderneming van gisteren die hem zoveel wielerharten liet veroveren - voor zover dat nog niet het geval was.

Sporza is in Italië aanwezig en sprak met de Nederlands kampioen, die na de meer dan 50 kilometer solo in de regen en kou inderdaad wel even bij moest komen. "Ik was een wrak gisteravond en voel me redelijk kapot; hopelijk kom ik erdoor in de wedstrijd en kan ik Tim Merlier nog een beetje helpen in de sprint."

Hij ging ook in op de vraag of zo'n solo in het hondenweer goed is met het oog op Milaan-Sanremo van aanstaande zaterdag. "Nee, echt goed is dat niet denk ik, maar ik heb straks nog een paar dagen om te herstellen, dat moet genoeg zijn. Ik lig er niet wakker van dat ik te diep ben gegaan."

Overigens hoeven we niet te verwachten dat Van der Poel in La Primavera er weer zo vroeg op uittrekt. "Zo'n aanval als gisteren is daar natuurlijk geen optie. Dat is onbegonnen werk."