Annemiek van Vleuten daagt zichzelf weer uit: trainen met Remco Evenepoel

Na Valverde wil ze nu ook eens kijken of ze de nieuwe generatie bij kan houden...

annemiek van vleuten remco evenepoel

Annemiek van Vleuten leeft en sport volgens haar methode 'buiten de comfortzone'. In haar privéleven betekent dit ieder jaar op vakantie iets doen wat nieuw voor haar is (dit jaar ging ze duiken); in haar topsportleven betekent het vooral trainen met de mannen.

Bij haar vorige ploeg Mitchelton-Scott deed ze dat met de gebroeders Yates, bij haar nieuwe ploeg Movistar zocht ze eerder dit seizoen al de grens op met onder andere Alejandro Valverde (beelden daarvan in het artikel onder de foto's van haar Strava). Maar ze gaat ook weleens vreemd...

Want Van Vleuten is andermaal op haar wat sterk op haar tweede huis lijkt beland: de vulkaan de Teide op Tenerife. Ze is daar voor wederom neergestreken voor een lang trainingskamp en ook Remco Evenepoel is daar aan het trainen voor z'n comeback.

Één plus één is twee voor Annemiek en dus trok ze er gisteren op uit voor een lange trainingsrit met de jonge Belg en zijn ploeggenoot bij Deceuninck-QuickStep Mikkel Honoré. Naar eigen zeggen was het flink afzien in de bergen van het Canarische eiland voor Van Vleuten.

Ze zegt dat met name het laatste deel, de vulkaan weer op naar 2200 meter hoogte, zwaar was: 37 kilometer flink doorpezen bergop - terwijl het volgens haar voor Evenepoel en Honoré slechts 'easy endurance' was. De rit met meer dan 3000 hoogtemeters ging in een gemiddelde van 28,3 km/u.

Hier beelden van haar training met de mannen van Movistar

Pelotonpraat
  • Strava Annemiek vabn Vleuten