Michel Wuyts: 'Van Aert magistraal, maar moet geen klassementsrenner worden' 

De Belgische wielercommentator heeft een duidelijke mening na Van Aerts uitstekende Tirreno.
michel wuyts

Terwijl het op de Nederlandse tv-zenders over de verkiezingsuitslag ging, werd er op De Belg uitreraard gewoon over de koers geklapt, zoals ze dat in Vlaanderen zeggen. In de wielertalkshow Extra Time Koers ging het onder andere over de sterke Tirreno-Adriatico van Wout van Aert als klassementsrenners.

Gast Michel Wuyts gaf daarin toch even een klein steekje naar vader Van der Poel. "Die noemde de prestatie van Van Aert zeer verdienstelijk. Hoe dan? Het wat magistraal! Kijk eens naar de top 10, de nummer 10 staat op meer dan zeven minuten en hij wordt tweede. Hij kan zo'n Tirreno ooit winnen."

Maar daar moet het volgens Wuyts wel bij blijven. Wat hem betreft moet hij zich niet gaan focussen op de Tour als klassementsrenner. "Dan zou hij te veel gewicht moeten verliezen. Het groen past beter, al zal dat ook nog niet voor dit jaar zijn. Het zal oppassen zijn, want het volk verwacht dat hij overal waar hij aan de start verschijnt wel even wint."

En hij verschijnt veel aan de start. Adrie van der Poel zei eerder al dat hij vindt dat Van Aert wat te veel hooi op zijn vork neemt. Dirk De Wolf, een andere gast aan tafel bij Extra Time Koers, snapt wel wat VDP senior bedoelt. "Ik vind ook dat hij veel hooi op zijn vork neemt. Ik denk bijvoorbeeld dat hij vorig seizoen door zoveel te geven in de Tour net een tikje tekort kwam op het WK."

De Wolf, die in 1992 zelf Luik-Bastenaken-Luik won, ziet bij een slimmere planning Van Aert op elk terrein hoge ogen gooien. "Hij kan volgens mij elke klassieker winnen. Waarom zou hij Luik-Bastenaken-Luik ook al niet rijden? Hij kan het seizoen zo plannen dat hij tot oktober overal kan winnen."

Laatste nieuws