Adrie van der Poel: 'Milaan-Sanremo was koers om snel te vergeten'

De vader van heeft een duidelijke mening over Milaan-Sanremo...
adrie van der poel

Iedere maandag blikt Adrie van der Poel in zijn column in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad terug op de koers van afgelopen weekend. Deze keer stond die column natuurlijk in het teken van het eerste monument: Milaan-Sanremo. Hij zag zijn zoon vijfde worden en was niet echt onder de indruk van wat hij op tv zag.

"Voor wie wint, was het een fantastische koers.Voor alle anderen een wedstrijd om rap te vergeten. Inclusief mezelf. Ik vond het een vrij matte koers. Niemand kon door de wind op de Poggio wegrijden. En de afdaling was vrij traag en risicoloos. Stuyven heeft daarna goed gegokt. Veel meer is er niet gebeurd", aldus VDP senior.

Hij kan zijn zoon en Wout van Aert echter geen verwijten maken. "Matje zat niet super gepositioneerd aan de voet van Poggio, maar dat heeft hem niet gehinderd om er bovenaan wel bij te zijn. Nadien had hij net als Van Aert geen ploegmaat meer. Dan kan je gewoon niet overal op reageren. In de spurt deed Mathieu een alles-of-niets-poging. Sprint hij anders, dan staat hij misschien toch op het podium."

Van der Poel heeft nog wel wat mooie woorden voor de winnaar - en de ploeg van de winnaar - in huis. "Jasper Stuyven is een mooie winnaar, maar wie hem een onverwachte winnaar noemt, heeft de koers niet goed gevolgd. Ga het lijstje renners bij Trek-Segafredo eens af. Van Nibali via Mads Pedersen tot Ciccone en Mollema: eigenlijk mag je gewoon verwachten dat ze een wedstrijd als deze een keer domineren.”

Ook over Peter Sagan, die verrassend vierde werd in La Primavera, wil Van der Poel nog wat kwijt. Gaan we hem straks in het Vlaamse werk ook vooraan zien? "Milaan-Sanremo is Vlaanderen niet. Kan hij straks in de Ronde van Catalonië verbeteren, dan hou ik rekening met hem in Vlaanderen. Nu nog niet.”

Laatste nieuws