Marianne Vos vertelt over Amstel: 'Voelde nog wel íéts in de benen, maar dat was ook echt het laatste'

Marianne Vos vulde een hiaat op haar palmaeres, maar ze zei dat het uit haar tenen kwam.
marianne vos

De Amstel Gold Race voor vrouwen leek een prooi te worden voor Elisa Longho Borghini of Katarzyna Niewiadoma, maar in extremis kwam na de top van de Cauberg kwam een groepje met Marianne Vos erin nog terug. In de sprint verschalkte ze Demi Vollering en Annemiek van Vleuten (beelden onder het artikel) en won ze haar eerste Amstel Gold Race.

Vos zei tegen de NOS dat ze het een zware koers vond en het uit haar tenen moest komen. "Er werd vanaf de start meteen aangevallen. Daar ontstond best een gevaarlijke groep uit en dus viel het eigenlijk daarna niet meer stil. Daardoor was het wilden de benen aan het eind niet meer echt rond, het voelde eerder vierkant, haha."

Gelukkig voor Vos gold dat niet alleen voor haar. "Dat merkte je ook in de sprint. Na een hele mooie finale hadden we die twee niet meer teruggepakt als ze hadden samengewerkt, maar dat deden ze gelukkig niet. In de sprint voelde ik nog wel íéts in de benen, maar dat was ook echt het laatste. Supermooi om hier te winnen als Nederlandse. En een mooi podium ook, zo tussen twee andere klasbakken in!", besloot Vos.

Laatste nieuws