Adrie van der Poel: 'Pidcock is de man van het voorjaar'

Daags na de Amstel Gold Race laat Adrie van der Poel zijn licht schijnen op die wedstrijd en de rest van het voorjaar. Volgens de oud-renner en vader van Mathieu van der Poel is Tom Pidcock de beste renner van dit voorjaar.
Adrie van der Poel: 'Pidcock is de man van het voorjaar'

Cijfermatig zou je zeggen dat Wout van Aert de beste renner van dit voorjaar is, maar Van der Poel senior houdt er een andere denkwijze op na. "Niks ten nadele van Wout van Aert, maar de man van het voorjaar is hij na deze overwinning nog steeds niet. Dat is voor mij Tom Pidcock. Wat hij de voorbije weken als neoprof heeft laten zien, heb ik zelden meegemaakt."

Volgens Adrie staat de kleine Brit er ook het hele voorjaar, al vanaf het openingsweekend en de Strade Bianche. "Een maand later wint hij de Brabantse Pijl en – laten we een kat een kat noemen – evengoed wint hij nu ook de Amstel Gold Race. Dan ben je geen gewone renner."

'Geen toeval'

Van der Poel roemt de aanvalslust van de INEOS-renner. "Hij wacht niet af en maakt mee de koers", stelt hij. "Daaraan merk je dat INEOS woord heeft gehouden toen het voor het seizoen verkondigde dat het anders wilde koersen. Dat het eerder al Dwars door Vlaanderen won met Dylan van Baarle en nu in de Amstel met drie renners in de finale zat, is echt geen toeval."

"In het rondewerk was Ineos al jaren de absolute top, maar nu is het ook in het eendagswerk uitgegroeid tot een aantrekkelijke sleutelspeler. Mede dankzij Pidcock", sluit hij af.

Laatste nieuws