Column | Oh vervloekte Noordenwind, heb toch medelijden met ons noeste wielrijders...

Onze redacteur schreef een brief aan de Noordenwind. Lees hieronder wat hij te zeggen had tegen de wind (spoiler: het is niet best voor de Noordenwind...)

Geachte Noordenwind,

U - ik vuvoyeer, omdat ik ergens toch wel ontzag voor u heb.. - geselt ons nu alweer eeuwen. Zo voelt het althans, het zal in werkelijkheid nu een kleine maand geleden zijn dat u met uw onmetelijke wijsheid besloot over onze kleine landje te gaan waaien. Eerst deed u dat ook nog met uw vriendje Dhr. Hagel, de laatst tijd gelukkig hand in hand met Dhr. Zon.

Maar toch moet me van het hart dat ik u, ondanks de aanwezigheid van Dhr. Zon, wel een beetje zat ben. U blaast me te hard. U bent koud. U bent - pardon my French - een lul. (En nogmaals, dat zeg ik dus met het grootste ontzag..)

Op de een of andere manier lijkt u altijd harder te waaien dan uw confrères Zuid, West en Oost. Ook als Buienradar aangeeft dat u bijvoorbeeld maar kracht 3 hebt, lijkt u zich daar in de realiteit weinig van aan te trekken en gerust met nummer 5 (en dat is allesbehalve een gezellige Mambo..) over de landerijen te razen.

Het is daardoor bij u vaak letterlijk windhappen. Maar hoeveel je ook hapt, er blijft altijd wat van u over om ons noeste wielrijders mee te pesten. Het moment dat u eerst nog vrij vriendelijk in onze zij port, maar dan bij het opdraaien van een andere weg opeens met volle kracht vooruit in onze snoet striemt; ik ben er meer dan klaar mee!

Daarom het verzoek aan u om de komende tijd eens andere fietsers lastig te gaan vallen met uw koude adem. Weet ik veel, ga over Ierland blazen, het is daar schitterend! Of doe Polen eens aan, daar fietsen ze veel minder dan hier en heeft men dus niet zo'n last van uw aanwezigheid.

In afwachting van uw antwoord, verblijf ik.

Hoogachtend,

André van den Ende
Redacteur Wieler Revue en Noordenwindhater

P.S. Van uw sarcastische humor ben ik ook niet meer gediend trouwens! Juist op de plek waar u me recentelijk vol in het gezicht blies en ik met hartslag 170 en een gangetje van 25 km/u tegen u in aan het spartelen was, verscheen onderstaand busje langs de weg...

P.P.S Hoveniersbedrijf Noorderwind, plant eens wat meer bomen langs de weg, dan hebben we minder last van de Noordenwind...

Laatste nieuws