Mathieu van der Poel wint direct bij rentree op mountainbike: 'Wennen aan breedte van stuur...'

Ook op de mountainbike is het een fenomeen! Eerste wedstrijd, eerste zege. De short race van de wereldbeker was een prooi voor Mathieu van der Poel.

mathieu van der poel
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel startte de short race van de wereldbeker in Albstadt (Duitsland) met nummer 13, maar dat bracht hem allesbehalve ongeluk. Hi startte vanachter, maar meteen schoof direct door naar voren. In de tweede ronde testte hij de benen met een aanval waarop alleen Nino Schurter (na een tijdje) een antwoord had. Even later sloten ook de anderen weer aan, met ook daarbij Nederlands kampioen Milan Vader.

Bij het ingaan van de laatste ronde plaatste hij op dezelfde plek als in ronde twee weer een krachtsexplosie. Het gaatje was er. na twintig minuten volle bak racen, was z'n eerste zege op de mtb een feit en mocht hij direct de leiderstrui van de wereldbeker aantrekken.

Daar was uiteraard mee in z'n nopjes, al verzekerde hij ons dat het ook niet allemaal vanzelf gaat bij MVDP. "Het was wel even wennen aan de breedte van het stuur... En bovendien was dit de short track nog maar, dat is heel wat anders. Dit zegt nog niks. Maar ik ben er wel blij mee. De punten tellen mee voor de goede startpositie op de Olymoische Spelen en daar is het me om te doen."

Van der Poels aanval in ronde twee viel op. "Daarmee wilde ik de groep wat uitdunnen. Door de tegenwind op de finishstrook was het erg tactisch. Niemand wilde meerijden, dus alles kwam weer bij elkaar. Daarna spaarde ik de krachten wat voor de slotronde."

Dat lukte dus goed, met een eerste plek als gevolg. Milan Vader werd uiteindelijk 14e. Bij de vrouwen Pauline Ferrand-Prévot, Anne Terpstra werd 7e. Zondag rijden de mtb'ers de cross country (langere afstand) in Albstadt.

De krachtsexplosie in de laatste ronde in beeld!

MTB
  • Ziggo Sport