Mathieu van der Poel moet snelle start bekopen bij MTB-wereldbeker in Albstadt

Hij ging als een raket uit de startblokken, maar raakte wat oververhit?

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel begon de Olympische afstand van de wereldbeker in Albstadt op z'n Van der Poels: vanaf ronde één meteen in de aanval met de Braziliaan Henrique Avancini. In de achtergrond was ook Tom Pidcock aan het oprukken vanuit de slechte startpositie die hij had vanwege een gebrek aan UCI-punten.

Daarachter reed groepje van vijf met Nino Schurter en Milan Vader. Maar na een kleine 20 minuten was alles weer bij elkaar en was Pidcock opgerukt naar plek 13 op 7 seconden van de leidende groep.

Daarna leek het erop dat Van der Poel z'n sterke start moest bekopen, want hij zakte terug naar een veertiende plek. Pidcock passeerde hem. Speelde het warme weer MVDP andermaal parten (zoals op de weg eerdere dit seizoen in Dwars Door Vlaanderen)?

Het leek er wel op, want terwijl Pidcock na een half uur rijden de leiding nam (!) groeide de achterstand van Van der Poel op de leidende groep tot een halve minuut.

Of was het toch die snelle start, want na drie kwartier toonde hij wat herstel en kwam hij de top 10 weer binnen - hij nam zelfs even tijd terug op de inmiddels leidende Zwitser Flueckiger.

Door materiaalpech was die er niet meer bij toen het echt om de prijzen ging; de Fransman Victor Koretzky won het het sprintje van good old Nino Schurter en pakte z'n eerste wereldbekeroverwinning ooit. Tom Pidcock eindigde als zesde. Mathieu van der Poel verloor naar het einde toe weer wat tijd en finishte op een zevende plek.

MTB
  • Screenshot livestream Red Bull