Jumbo-Visma-renners kunnen gezin meenemen op hoogtestage naar Tignes

Onder andere Wout van Aert maakt van de gelegenheid gebruik, maar heeft wel een waarschuwing voor vrouw Sarah...

jumbo-visma
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma

Een vakantie is het natuurlijk zeker niet, maar het verblijf van de renners van Jumbo-Visma op de laatste hoogtestage in aanloop naar de Tour de France zal er wel een stuk aangenamer op worden: ze krijgen van het team de mogelijkheid hun gezin mee te nemen naar de Franse Alpen.

Om zoveel mogelijk rode bloedlichaampjes aan te maken (jaja, de versimpelde uitleg..) verblijven de Tour-renners op 2100 meter in het ski-oord Tignes. De ploeg heeft daar de nodige chalets afgehuurd, zodat ieder gezin een eigen onderkomen heeft - met uitzicht op het prachtige Lac de Tignes. Renners die ervoor kiezen om hun gezin niet mee te nemen - of geen gezin hebben - worden bij elkaar ondergebracht.

Wout van Aert en gezin kiezen er alvast wel voor om bij elkaar te zijn in Tignes. De Belg komt net terug van een andere hoogtestage in de Spaanse Sierra Nevada en hopt dus meteen weer door naar de Franse hoogte. - hetzelfde geldt voor Primoz Roglic. Logisch dat vrouw Sarah en jonge zoon Georges meegaan naar Tignes dus.

"Anders zou ik ze bijna drie maanden niet zien", zegt Van Aert tegen Het Nieuwsblad. "Het zal nog steeds grotendeels trainen, eten en op bed liggen zijn, maar dat mijn vrouw en kind erbij zijn, zorgt voor extra energie. Sarah snapt ook wel dat ze in de namiddag na het fietsen niet met mij kan rondhossen."

De familieleden die meegaan naar het trainingskamp zullen gedurende die periode deel uitmaken van de teambubbel van Jumbo-Visma en dus coronagetest zijn.

Het meer van Tignes, met hier de 'skyline' van het skidorp te zien. | Beeld: iStock