Pascal Ackermann zwaar teleurgesteld om missen Tour: 'Ralph Denk was iemand die altijd woord hield'

Pascal Ackermann kreeg een zware dobber te verwerken. De normaal zo goedlachse sprinter maakt geen deel uit van de Tourselectie van zijn ploeg BORA-hansgrohe. Naar eigen zeggen had teambaas Ralph Denk Ackermann wel beloofd dat hij voor het einde van zijn contract zijn debuut zou maken in de Tour. Eind dit jaar loopt de sprinter zijn contract af.

Pascal Ackermann zwaar teleurgesteld om missen Tour: 'Ralph Denk was iemand die altijd woord hield'
  • Pascal Ackermann Pascal Ackermann

En dus is het nog maar de vraag of Ackermann La Grande Boucle ooit gaat rijden namens BORA-hansgrohe. "Ik ben meer dan teleurgesteld, moet ik zeggen", vertelt hij tegen radsport-news.com. "Ralph was altijd een man die zijn woord hield, maar deze keer deed hij het absoluut niet. Er is mij verzekerd dat ik binnen drie jaar de Tour mocht rijden en me geen zorgen hoefde te maken. Zonder deze belofte had ik toentertijd het contract niet getekend, dat moet je begrijpen. Daarom ben ik enorm teleurgesteld."

In het persbericht van BORA-hansgrohe rondom de Tourselectie verduidelijkte Ralph Denk de selectiekeuze. Met zoveel goede renners binnen de ploeg, is een Tourselectie voor niemand een certitude, zo gaf hij aan. "Uiteindelijk hebben we niet voor Pascal gekozen, omdat we denken dat hij momenteel niet de vorm heeft om een succesvol Tourdebuut te maken", verklaarde hij.

En eerlijk is eerlijk, Ackermann heeft dit jaar nog geen wedstrijd gewonnen. "Natuurlijk, ik heb dit jaar nog niet gewonnen, maar dat is geen reden om mij niet mee te nemen", vindt Ackermann. "Als ik wist dat ik niet in vorm ben, zou ik het begrijpen. Maar iedereen weet, en dat kun je aan de cijfers zien, dat het absoluut niet aan mijn vorm ligt. Ik kan deze reden niet begrijpen. Hij (Ralph Denk, red.) weet dat en het team weet het ook. Daarom ben ik zo teleurgesteld."

Over een mogelijke transfer als reden van zijn niet-selectie wilde Ackermann niets zeggen tegen de Duitse website.

Nieuws
  • Cor Vos