Sterk voor Matchis: onze redacteur in het zadel!

Normaal gesproken schrijven onze redacteuren deze pagina vol met wielernieuws, maar dit weekend klimt één van hen zelf in het zadel. Willem Sipkema fietst op zaterdag 19 juni van Maastricht naar Groningen. Waarom?

Willem Sipkema

Om geld op te halen voor Matchis, deze stichting zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen, die een stamceltransplantatie moeten ondergaan, zo snel mogelijk de best passende donor krijgen.

Een stamceltransplantatie krijg je niet zomaar. Om een passende donor te vinden is er veel tijd en geld nodig. In Nederlander coördineert de stichting Matchis dit dure proces. Daarnaast zijn er wereldwijd nog altijd veel te weinig stamceldonoren en dus probeert Matchis uit alle macht donoren te werven. Maar hier is geld voor nodig!

De vader van onze redacteur Willem Sipkema kreeg in maart de diagnose acute leukemie voor de kiezen. Na een zwaar en slopend traject onderging hij twee weken geleden een stamceltransplantatie. Daarmee ligt de weg naar genezing open, ondanks de zware weg die nog voor hem ligt. Om meer mensen met deze vorm van bloedkanker de kans te bieden op een stamceldonor klimt Willem dus in het zadel.

Op zaterdag 19 juni start hij op het Vrijthof in Maastricht en fietst hij rechtstreeks naar het UMCG in Groningen, waar zijn vader momenteel ligt precies twee weken na zijn stamceltransplantatie.

Ben je geïnteresseerd in zijn actie, of wil je doneren? Klik dan hier!
Meer weten over de stichting Matchis? Klik dan hier!