Adrie van der Poel: 'Mooi dat ze bij Alpecin eigenzinnigheid Mathieu respecteren' 

De ploeg van Mathieu van der Poel krijgt een paar veren in de reet van senior en vertelt hoe Mathieu ineens het plan had om goud te winnen in Tokio.

mathieu van der poel
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

De tijd dat Adrie van der Poel bepaalde wat er in het leven gebeurt van zijn jongste zoon hield waarschijnlijk al op toen hij 'm fruithapjes voerde. Als je in het woordenboek bij eigenzinnig kijkt, zie je een foto van Mathieu van der Poel. En vader Adrie vindt het helemaal prima.

Dat geldt ook voor z'n ploeg Alpecin-Fenix en daar is senior mee in z'n nopjes, vertelt Adrie in de Nieuwe Revu. "Mathieu trekt zijn eigen plan, want hij wil altijd alles zelf bepalen. Wat dat betreft zit hij in de goede ploeg, waar ze zijn eigenzinnigheid respecteren en hem zijn gang laten gaan."

Vader Adrie weet ook dat dat de juiste manier is om met z'n zoon om te gaan. Het enige dat hij soms probeert is om 'm wat af te remmen. "Als ik me ooit ergens mee bemoeid heb, dan was het om hem af te remmen, want hij was vaak niet te stuiten. Ineens had hij zich in zijn hoofd gehaald om goud te winnen in Tokio. Hij had toen nog geen wedstrijdkilometer op de mountainbike gereden."

Daarom is hij bij Alpecin-Fenix ook zo op z'n plek, denkt Van der Poel sr. Geld speelt bij die keuze geen rol. "Ik moet nog zien of ze bij andere ploegen ook zijn eigenzinnigheid respecteren. Meer verdienen? Ach, hij verdient nu al veel en de enige ploeg waar ze zijn salaris kunnen verdubbelen is INEOS en daar laten ze hem vast niet zo vrij als hij nu is bij Alpecin-Fenix."