Roglič dolt wat met blikje bier, maar is ook serieus: 'Als ik de benen heb is er geen probleem'

Ondanks dat het 2021 is, blijkt het zo nu en dan toch best lastig om een goed werkende internetverbinding op poten te zetten, zo ondervonden we tijdens het persmoment van Jumbo-Visma twee dagen voor de Tour. Tussen de haperingen door zagen we een ontspannen Primož Roglič, die onder meer liep te grappen met een blikje bier.

Roglič dolt wat met blikje bier, maar is ook serieus: 'Als ik de benen heb is er geen probleem'
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

Het coronavirus ligt nog altijd op de loer, vandaar dat het journaille het moet doen met een videoverbinding met renners en ploegleiders, gefaciliteerd door de ASO. Toen Jumbo-Visma aan de beurt was voor haar persmoment, liet de technologie ons met grote regelmaat in de steek.

En dat was jammer, want een aanzienlijke deel van de antwoorden van Primož Roglič viel daardoor helemaal weg. De Sloveen heeft dit jaar voor een andere aanpak gekozen. Zijn laatste koers was Luik-Bastenaken-Luik, sindsdien heeft hij (vooral op hoogte) getraind. "Het is een andere aanpak, maar ik heb al eerder zulke dingen gedaan", zegt hij daarover. "Normaal ben ik altijd goed wanneer ik van hoogte kom en ook afgelopen jaar hebben we dankzij corona een lange pauze gehad. Daarna startte ik ook sterk. Ik heb er wel vertrouwen in."

De concurrentie zal dit jaar wellicht groter zijn dan vorig jaar. Met name INEOS Grenadiers heeft op papier een sterke ploeg, maar de kopman van Jumbo-Visma blijft Rogličiaans stoïcijns: "Wij hebben ook een sterk team en zijn er klaar voor. Als ik de benen heb is er geen probleem."

Vorig jaar kreeg hij op de voorlaatste dag in de tijdrit echter een behoorlijke opdoffer, toen zijn landgenoot Tadej Pogaçar hem uit het geel reed. Dit jaar zijn er twee tijdritten. "Die hebben we verkend en aan het einde gaan we zien hoe belangrijk ze zijn. Vorig jaar hebben we gezien dat ze best belangrijk zijn hè?", blikt hij even terug. "Met dat in gedachten hebben we dit seizoen zoveel mogelijk getraind en gewerkt op de tijdritfiets. Ik heb geprobeerd er meer werk van te maken en beter te zijn. Het gevoel is oké, maar tijdens een tijdrit weet je niet hoe snel de anderen zijn."

Geen revanchegevoelens

Veel wil Roglič niet meer terugdenken aan vorig jaar. Hij houdt zich een beetje op de vlakte wanneer hem wordt gevraagd of hij met revanchegevoelens aan de start staat. "Ik wil m'n beste beentje voorzetten met het hele team, het wordt super uitdagend voor ons allemaal."

"De start is echt zwaar", zegt hij over het openingsweekend. "We gaan het wel zien. Het is even geleden dat ik koerste, zoals we al zeiden. Maar ik heb goed getraind, dus we gaan het wel zien. Wout heeft als Belgisch kampioen laten zien sterk te zijn, dus we gaan zien wat we daar kunnen halen."

Tot slot viel het op dat Roglič ineens een blikje Heineken voor z'n neus had staan. "Dat is onze sponsor hè?", lacht hij. Het is overduidelijk een knipoog naar Cristiano Ronaldo, die onlangs een flesje cola opzij schoof tijdens een persconferentie in het kader van het EK voetbal.

Roglic en het blikje Heineken.