'Ik hoorde dat Van der Poel nog beter is dan in Zwitserland'

In de podcast The Move bespraken Lance Armstrong, Johan Bruyneel en George Hincapie afgelopen week de eerste twee etappes van de Tour de France. Uiteraard bleven de kansen van Mathieu van der Poel niet onbesproken.

Poel
  • Lance Armstrong Lance Armstrong
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Bruyneel noemt Van der Poel samen met Julian Alaphilippe de grote favoriet voor de eerste twee etappes. "Vooral Van der Poel, eigenlijk. Die eerste twee etappes zijn z'n grote doel deze Tour de France. Door het geel te pakken eert hij zijn opa Raymond Poulidor en dan denk ik dat hij vanwege de Olympische Spelen vervolgens niet heel lang in de ronde blijft. Hij speelt alles op het eerste weekend." Lance Armstrong geeft zijn voormalig-ploegleider gelijk. "We kennen zijn cijfers, zijn potentieel. Drie kilometer aan gemiddeld zes procent. Wie gaat er in hemelsnaam in zijn wiel blijven? Wout van Aert? Oh, heeft hij een operatie aan zijn blindedarm gehad? Ik had beter moeten opletten, maar die zal het wiel dan niet houden."

Bruyneel: "Die krachtsexplosies die we van Van der Poel hebben gezien in Zwitserland, dan komt Alaphilippe niet eens in de buurt. En wat ik gehoord heb van mensen dichtbij hem is dat Van der Poel blijkbaar nog beter is dan in Zwitserland. Hij kwam net van hoogtestage en had geen specifieke trainingen gedaan. Wat ik hoorde zijn ze klaar voor de gele trui. En wat ik mooi vind is dat Mathieu, mocht hij geel pakken, niet volledig in het geel rijdt. Maar met een zwarte broek. Dat is een kleine scoop, ja." Armstrong reageert daar vervolgens op geheel eigen wijze op. "Dat is een grote scoop. Dat is een big deal voor me. Een zwarte broek heeft stijl. Renners die helemaal in het geel willen rijden? Maak je een grap? Dan rijd je in de rondte als een banaan."

Nieuws
  • Cor Vos