Wiggins over Van der Poel: 'Hij zal de beste Nederlandse wielrenner worden die ooit heeft bestaan'

Mathieu van der Poel liet in de tweede etappe niet alleen wielerfans van over de hele wereld met open mond achter, maar ook ex-profs komen superlatieven tekort om de prestaties van MvdP te duiden. Een van die ex-profs is Bradley Wiggins: "Hij is uniek."

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

De Tourwinnaar van 2012 deed zijn verhaal in zijn podcast The Bradley Wiggins Show. "Het was geweldig om te zien", begon de Brit. "De eerste keer aanvallen op de Mûr-de-Bretagne en de bonificatieseconden pakken en dan de tweede keer weer aanvallen... Van der Poel is de held van mijn zoon. Mijn zoon stuurde me een bericht dat hij nog nooit zoiets had gezien. De mensen die wielrennen dit weekend pas zijn gaan volgen, zijn verliefd geworden op de sport."

Met Geraint Thomas die er enigszins doorheen zakte op de Mûr-de-Bretagne was het vanuit Brits oogpunt geen goede dag. "Maar dat is compleet overschaduwd", reageert Wiggins daarop. "Het draait vandaag (gisteren, red.) alleen om Mathieu van der Poel. Hij heeft weer eens bevestigd. Hij is iemand die zijn daden laat spreken en niet zijn woorden. Vorig jaar won hij de Ronde van Vlaanderen en dit werd ook altijd van hem verwacht. Hij is de grootste bezienswaardigheid van de sport op dit moment."

Vervolgens gaat het gesprek over de concurrentie en waarom ze niet probeerden mee te gaan met Van der Poel. Voor Wiggins glashelder: "Hij is gewoon de beste ter wereld. Hij is uniek, zal de sport de komende tien jaar dragen. Hij zal de beste Nederlandse wielrenner worden die ooit heeft bestaan. Het Nederlandse wielrennen lag nog niet zo lang geleden op z'n gat. Tom Dumoulin heeft de sport weer omhooggebracht, maar Van der Poel is nog even iets anders. Hij heeft de star quality, maar blijft ook zo gewoon. Hij heeft de harten van iedereen gestolen.

Nieuws
  • Cor Vos