Mathieu van der Poel rijdt derde etappe op speciale knalgele fiets

Bij zijn team Alpecin-Fenix was het vertrouwen in Mathieu van der Poel blijkbaar groot, want vanochtend kwamen ze op de proppen met een knalgele (zelfs het fietscomputertje is geel) fiets voor de geletruidrager. Op de onderbuis staat een boodschap, met kwinkslag naar Mathieu z'n opa Raymond Poulidor.

Mathieu van der Poel rijdt derde etappe op speciale knalgele fiets
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Gisteren overdonderde Mathieu van der Poel de complete wielerwereld met een prachtige zege op de Mûr de Bretagne. En omdat hij bij de eerste passage ook al 8 seconden bonificatie pakte was niet alleen de ritzege, maar ook het geel voor de alleskunner van Alpecin-Fenix.

Dat team pakt nu uit met een knalgele Canyon Aeroad. Tot aan de bidons en de Wahoo-fietscomputer aan toe, bijna alles wat geel kan zijn, is geel. Overigens lijkt dit het nieuwste model, waar dit voorjaar nogal wat gedoe om was. In Le Samyn brak Van der Poel zijn stuur af, waarop Canyon haar klanten afraadde om de fiets te gebruiken. Van der Poel reed toen weer op het 'oude' model (te herkennen aan de kabels die buitenom lopen). In de Tour rijdt hij echter weer op een model waar geen kabels te zien zijn.

Op de onderbuis staat een boodschap geschreven: 'Allez Poupou. 14 Tours, 7 etappezeges, 3 tweede en 5 derde plaatsen. Geel zat er niet in, tot nu. Allez Mathieu.'

De onderbuis van de Canyon van Van der Poel.
Tour de France
  • Twitter Alpecin Fenix