Gehavende Primož Roglič: 'Zolang we in de wedstrijd zitten, blijven we vechten'

Voor Team Jumbo-Visma was de derde etappe eentje om heel snel te vergeten. Robert Gesink moest opgeven na een val en tot overmaat van ramp ging kopman Primož Roglič hard onderuit in de slotfase. Hij verloor een hoop kostbare tijd.

Gehavende Primož Roglič: 'Zolang we in de wedstrijd zitten, blijven we vechten'
  • Primož Roglič Primož Roglič

"Gelukkig ben ik nog heel en is er niks gebroken", zegt Roglič nadat hij gecontroleerd is door de medische staf van zijn team Jumbo Visma. "Ik lig helemaal open. Het is niet de beste dag voor ons, maar we kunnen door."

Roglič kwam in de slotfase van de derde etappe zwaar ten val. "Het was echt enorm stressvol in de finale, met al die smalle wegen", vervolgt hij z'n relaas. "Het is echt shit, want we hebben er hard voor getraind en niemand verdient het om op de grond te liggen."

"We gaan het zien. Eerst moet ik maar door de eerste dagen komen. Zolang we in de wedstrijd zitten, moeten we blijven vechten."

In het algemeen klassement staat de Sloveen nu op de 20e plaats, op 1:35 van gele trui Mathieu van der Poel. Ter vergelijking: Tadej Pogačar staat zesde, op 39 seconden.