Cees Bol: 'Het top-top gevoel is er nog niet'

Cees Bol was in de vierde etappe de beste Nederlander. De Zaandammer zat goed gepositioneerd, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een zesde plaats.

Bol
  • Cees Bol Cees Bol

Net als in de derde etappe had Alpecin-Fenix zijn treintje het beste op orde. Achter hun kopman Jasper Philipsen zat Cees Bol uitstekend gepositioneerd, maar hij had niet de benen om het vervolgens af te maken en moest genoegen nemen met een zesde plaats. Nog bijkomend deed hij nadien zijn verhaal bij de NOS. "Ja, ik ben nog behoorlijk kapot. Het was een mooie sprint, denk ik. De mannen hebben me goed in positie gebracht. Ik kon de sprint zelf aangaan, maar de benen waren niet goed genoeg voor de overwinning. "

Desondanks ziet de Noord-Hollander lichtpuntjes. "Ik ben blij hoe we als ploeg hebben gereden en dat geeft weer extra motivatie. Ik dacht niet: wat zit ik nu goed. Daarvoor ben je te gefocust en heb je geen tijd. Ik kon wel naast Philipsen komen, maar ik viel stil. En achter me kwamen ook meerdere renners nog over me heen. De laatste koersen die ik voor de Tour de France reed waren niet goed, maar het goede gevoel is er. Het echte top-top gevoel misschien nog niet, maar dat komt steeds dichterbij. We gaan zien hoe het loopt, maar ik hoop nog beter te worden."

Nieuws
  • Cor Vos