Rennersvakbond CPA doet aangifte tegen opi en omi-vrouw, Marc Soler overweegt aanklacht

Dat de door haar veroorzaakte valpartij voor de opi en omi-vrouw een staartje zou krijgen was al snel duidelijk. De rennersvakbond CPA heeft nu ook daadwerkelijk aangifte gedaan tegen de Franse vrouw.

CPA

Na de door haar veroorzaakte valpartij nam de vrouw in eerste instantie de benen. Na een zoektocht van een aantal dagen was de Française woensdag weer terecht. Franse media melden dat ze zichzelf heeft gemeld op het politiebureau, waarna ze door de politie van Landerneau in hechtenis is genomen. Vicevoorzitter en ex-prof Pascal Chanteur heeft woensdagavond namens de wielervakbond aangifte gedaan. "De CPA en renners hopen dat toeschouwers hierdoor worden gestimuleerd om eens goed bij zichzelf te rade te gaan en de renners te respecteren."

Een van de grootste slachtoffers van de valpartij was de Spaanse klimmer Marc Soler, die de etappe ondanks een armbreuk aan beide armen nog wist uit te rijden. Soler liet eerder in de Spaanse krant La Vanguardia weten woedend te zijn. Woedend op de vrouw, op de CPA en op de UCI. "Als het op echte zaken aankomt dan geeft de CPA nauwelijks thuis. Bij de UCI houden ze zich weer alleen bezig met maatregelen zoals bidons. Ze zijn niet geïnteresseerd in serieuze zaken zoals onze veiligheid. Wij renners ervaren de consequenties dat iedereen alleen opkomt uit eigen belang. Ik weet niet hoe ik zaterdag de finish nog heb bereikt, ik kon niet eens schakelen of remmen. In de bus kon ik me zelf niet omkleden, ze hebben de kleren van mijn lijf moeten knippen."

De vrouw die de valpartij veroorzaakte staat er niet veel beter op bij Soler, die na een valpartij ook al uitviel in de Giro d'Italia van dit jaar. Sterker nog, Soler overwoog ook om aangifte te doen. "De Tour was nog erger. Het gebeurde niet door een koersincident, maar door een toeschouwer die duidelijk niet van wielrennen houdt... Ik weet echt niet wat ik ga doen. Ik denk dat ik een klacht ga indienen tegen de toeschouwer, omdat een volledige Tour is weggegooid. Ik voel veel woede."

Nieuws
  • Cor Vos