Allan Peiper: 'Zonder pech lijkt Pogacar de eindwinst niet meer te kunnen ontgaan'

Opvallende uitspraken van UAE Team Emirates-ploegleider Allan Peiper. De Australiër vertelde in gesprek met het Belgische Radio 1 dat de Tour de France volgens hem waarschijnlijk al beslist is.

Pogacar
  • Tadej Pogacar Tadej Pogacar

"Pogacar heeft een tijdrit uit het boekje gereden", opent Peiper. "Zijn snelheid en uitvoering waren top. Enkel die voorlaatste bocht was iets minder, maar hij had al genoeg voorsprong. Op basis van de waarden wisten we dat hij sterker is dan vorig jaar. Alleen was hij de laatste maanden een beetje minder in tijdrijden, omdat hij zich niet goed voelde bij zijn nieuwe positie. Zijn zadel werd wat lager gezet, zodat hij zijn rug meer kon ontspannen, zijn armen meer naar binnen kon doen en dus aerodynamischer was. Alleen kon hij niet dezelfde kracht ontwikkelen. Vorige week heeft hij bij de verkenning van de tijdrit teruggegrepen naar zijn positie van 2020. Hij voelde zich meteen perfect."

Hoewel de Tour de France nog geen week oud is en Mathieu van der Poel nog in de gele leiderstrui rijdt, doet Peiper al gedurfde uitspraken. "Alle favorieten hebben een minuut tot twee minuten verloren. Zonder voorbarig te zijn: het lijkt erop dat eindwinst hem zonder slechte dag niet meer kan ontgaan. Een van de ploegleider belde me op en vroeg: 'Allan, denk je dat hij deze conditie drie weken kan vasthouden?' Ik antwoordde: 'Waar maak je je zorgen om?' Hij is super en gaat dit volhouden tot het einde van de Tour. Daar zijn geen twijfels over."

Nieuws
  • Cor Vos