Thomas De Gendt: 'Er wordt bericht dat ik iedereen beticht van doping, maar dat is niet zo'

Thomas De Gendt is nog eens ingegaan op zijn uitspraken van eerder deze Tour de France. De Belg vertelde dat zijn waardes in orde zijn, maar dat hij er niet meer aan te pas komt. "Er wordt dan bericht dat ik iedereen beticht van doping, maar dat is niet zo."

Gendt
  • Thomas De Gendt Thomas De Gendt

De Gendt deed zijn verhaal tegen Sporza voorafgaand aan de tiende etappe. "Er wordt van gemaakt alsof ik iedereen beticht van doping. Dat is niet mijn bedoeling. Het algemene niveau is gestegen en ik ben er gewoon niet goed genoeg meer voor, omdat het algemene niveau gestegen is. Dat was de bedoeling van mijn woorden. Iedereen leest op interpreteert anders."

"Als je het interview bekijkt, dan zie je het anders dan wanneer je het leest. Dan klinkt het harder", gaat De Gendt verder. "Ik zei het niet al lachend, wel met een glimlach. Ik zie mijn waardes en ik kan die vergelijken. De waardes van andere renners ken ik niet. Mijn waardes zijn helemaal niet slecht, maar het is niet voldoende om er iets mee te doen. Dat is mijn vaststelling. Daarbij zeg ik niet dat er gedopeerde renners rondrijden, maar gewoon dat ze beter zijn."

Nieuws
  • Cor Vos