Tour | Ook Sagan moet de strijd staken

Weer een grote naam die moet opgeven in de Tour de France. Peter Sagan zal namelijk niet meer opstappen in de twaalfde etappe.

Sagan
  • Peter Sagan Peter Sagan

Dat laat zijn ploeg BORA-hansgrohe vanmorgen weten via een persbericht. "Het is niet leuk om de Tour de France te verlaten. De blessures die ik opliep in de derde etappe leken steeds beter te gaan, maar twee dagen geleden raakte ik met mijn knie mijn stuur. Daardoor is het wederom opgezwollen en kan ik mijn knie niet buigen. Ik denk dat er niets anders opzit dan rust te pakken en beter te worden. Ik had Wilco Kelderman willen helpen in deze etappe om hem van voren te houden in de wind, maar het is niet anders als je je been niet goed kunt bewegen."

Teamdokter Christopher Edler gaat iets dieper in op de blessure van de drievoudig-wereldkampioen. "Peter liep in de derde rit al een blessure op toen zijn heup en knie werden geraakt. Een tandwiel raakte de huid van zijn knie en we waren bang voor een infectie, maar dat konden we gelukkig voorkomen. In etappe tien werd zijn knie weer geraakt en daardoor is de wond weer opengegaan. Hij zal nu alle behandelingen krijgen die nodig zijn."

De bewuste valpartij in rit 3
Nieuws
  • Cor Vos