Marianne Vos boekt dertigste Giro Rosa-ritzege uit haar loopbaan

Marianne Vos heeft de zevende rit in de Giro Rosa op haar naam geschreven. Het betekende haar dertigste etappewinst uit haar carrière in Italië.

Vos

Hoewel de etappe vrij zwaar was en redelijk wat klimkilometers kende, bleef het peloton tot het laatste heuveltje vrij compact. De finish was getrokken op een ideale helling voor de puncher die Vos is. De Nederlandse bleef Elisa Longo Borghini en Anna van der Breggen dan ook ruim voor in een sprintje. Van der Breggen blijft wel leidster in het algemeen klassement. "Dat ik nu dertig ritzeges achter mijn naam heb staan, is echt geweldig", reageerde Vos na afloop. "De ploeg weet me in goede positie te brengen en het is een kwestie van de juiste focus te bewaren."

"De Giro Rosa is altijd een speciale koers voor me geweest. Ik voel me altijd in goede vorm en er hangt steeds een speciale sfeer", gaat Vos verder. "Allerlei rensters krijgen in de Giro Rosa kans op succes en dat maakt het een extra speciale wedstrijd." De Giro Rosa duurt nog tot en met zondag.

Vrouwen
  • Cor Vos