Nils Politt: 'Wat door mijn hoofd ging? Alle inspanningen die ik voor deze zege heb gedaan'

Nils Politt bleek in de twaalfde etappe de sterkste van een omvangrijke kopgroep. Met de ritoverwinning in de Tour de France boekte hij direct de grootste zege van zijn loopbaan.

Politt
  • Nils Politt Nils Politt

"Het is ongelooflijk", vertelde een breedlachende Politt, die in 2019 achter Philippe Gilbert tweede werd in Parijs-Roubaix. "Het is een droom om een rit in de Tour de France te winnen. Doordat Peter Sagan vanmorgen door knieproblemen niet kon starten, veranderde de tactiek voor ons deze dag. Vanaf het begin was het zijwind, maar er kwam een grote kopgroep samen en ik voelde me de laatste dagen al in orde. Maar er zat een aantal sterke sprinters in die groep, waardoor ik wist dat ik al relatief snel moest aanvallen."

Uiteindelijk reed de Duitser weg met Stefan Küng, Imanol Erviti en Harry Sweeny. "Ik deed de eerste aanval en de sportdirecteur zei dat ik het op het laatste zware stukje nog eens moest proberen. Seconde per seconde reed ik verder. Om solo te arriveren was geweldig. Wat door mijn hoofd ging? Alle inspanningen die ik voor deze zege heb gedaan. Wielrennen is mijn grote passie en een etappe winnen in de Tour de France is zo'n beetje de grootste overwinning die je als wielrenner kunt boeken."

Nieuws
  • Cor Vos