Adrie van der Poel: 'Wist eigenlijk niet dat Mathieu en opa zó close waren, het zat heel diep' 

Vader Adrie blikt op mooie wijze terug op het eerbetoon van Mathieu aan z'n opa en geeft wat meer duiding bij de heftige emoties van z'n zoon en doet een boekje open over hoe MVDP het stressvolle openingsweekend van de Tour beleefde.

mathieu van der poel
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Adrie van der Poel zat gisteren bij het Vlaamse Villa Sporza en keek daar natuurlijk vooruit naar de mountainbikewedstrijd in Tokio van z'n zoon (MVDP is alweer druk aan het trainen en reist binnenkort af), maar het meest indrukwekkend was de uitleg van Van der Poel senior bij de beelden van een geëmotioneerde zoon.

De Vlaamse omroep liet de beelden van en vlak na de etappe naar Mur-de-Bretagne nog eens zien en met enigszins betraande ogen zei vader Adrie dat het hem veel had gedaan, maar dat hij ook wel een beetje verrast was.

"Ik kijk er met gepaste trots op terug. Het was voor Mathieu natuurlijk speciaal met zijn opa. Wij zagen Raymond maar twee keer per jaar. Dan is het toch een pak intenser dan wanneer je je opa elke week ziet. Ik had nooit gedacht dat ze zo close waren, maar dat zagen we eigenlijk al op de begrafenis. Alle emoties die er nu bij Matje uitkwamen, dan zie je wel dat het heel diep zat."

Senior doet ook nog een boekje open over hoe zijn zoon het openingsweekend van de Tour beleefde en hij die zich mentaal sterk toonde. "Achteraf hoorde ik dat Mathieu die eerste dag niet goed in zijn vel zat en heel nerveus was. Maar dat is zijn sterke punt, hij draait de knop dan snel om. De zondagochtend was hij een heel andere kerel."