Patrick Lefevere: 'Wat is het geheim van zijn vier ritzeges in deze Tour? De Wolfpack, hè'

Mark Cavendish boekte vrijdag zijn vierde ritzege deze Tour de France en evenaarde daarmee recordhouder Eddy Merckx, terwijl hij normaalgesproken niet eens was gestart. Het sprookje van Patrick Lefevere en zijn Deceuninck-Quick Step is daarmee compleet.

Cavendish

"Dat ik dit nog mag meemaken! Daarom ga ik niet met pensioen", vertelt Lefevere na afloop tegen Sporza. "Het zou pretentieus zijn om te zeggen dat we dit verwacht hadden. Maar toen Sam Bennett begon te kwakkelen met zijn knie, heb ik toch niet te lang getwijfeld. Wat is het geheim van zijn vier ritzeges in deze Tour? De Wolfpack, hè. Er zijn dingen die je niet altijd kunt uitleggen met woorden, dingen die gewoon gebeuren."

"Bij ons gaat iedereen voor elkaar door het vuur. Iedereen steekt zijn ego 's ochtends in zijn reiskoffer", gaat de ploegbaas verder. "Iedereen werkt voor iedereen. Misschien is dat in andere ploegen ook zo, maar bij ons werkt het beter." Lefevere gaat ook nog in op de strijd om het puntenklassement. "Je ziet Cavendish iedere dag verbeteren, maar hij heeft al een paar jaar geen grote ronde gereden. Je kunt altijd een slechte dag hebben."

Nieuws
  • Cor Vos