Cees Bol: 'Nils was supersterk, maar ik had gewoon de benen niet'

Bij Team DSM snakken ze naar een succesje. In de slotfase van de dertiende etappe bracht Nils Eekhoff zijn kopman Cees Bol uitstekend, maar die laatste had uiteindelijk niet de benen om mee te sprinten.

Bol
  • Cees Bol Cees Bol

Op zo'n zestig kilometer van de meet werd het peloton in de dertiende etappe opgeschrikt door een zware valpartij. Team DSM, dat toch al in de hoek van de klappen zit, werd daarbij hard getroffen. Meerdere renners van de Duitse formatie kwamen ten val. "Ik heb vervolgens behoorlijk af moeten zien om terug te komen en had gewoon de benen niet", vertelde Bol aan de NOS. "We rijden in afdaling met hoge snelheid en uit het niets ligt de hele weg vol met gravel. Het hele gedeelte aan de rechterkant van het peloton schoof de berm in. Daar kon niemand van de renners iets aan doen."

De Noord-Hollander zelf kwam ook ten val. "Ik lag erbij en mijn fiets lag vijf meter verderop, dus ik heb daar vrij lang gestaan. Gelukkig valt mijn schouder mee en ik hoop dat het bij iedereen meevalt, want ik heb renners gezien die er slechter bij lagen." Het duurde even voordat Bol terugkeerde in het peloton, maar in de diepe finale wist zijn loods Nils Eekhoff Bol met een uitstekende beurt in positie te brengen. "Het was een heel chaotische finale en ik zat alleen met Nils van voren. Hij was echt supersterk, maar ik kon gewoon niet meer."

Nieuws
  • Cor Vos