Steven de Jongh over Bauke Mollema: 'Op zo'n manier winnen kan alleen Bauke'

Bauke Mollema won met een prachtige solo de veertiende etappe van de Tour de France. Na twee tweede plaatsen is daarmee de Ronde geslaagd voor zijn ploeg Trek-Segafredo. Tot grote vreugde van ploegleider Steven de Jongh.

Mollema
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

"Op zo'n manier winnen kan alleen Bauke", deed De Jongh zijn verhaal bij de NOS. "We hebben twee keer ongeluk gehad met de ploeg. Eén keer stuitten we op een super Wout van Aert deze Tour de France en één keer op een super Matej Mohoric. Maar we hebben gewoond dat we de benen hebben en dat geeft moraal. De hele ploeg was vandaag (gisteren, red.) ook in orde. Het mooiste is de manier waarop Bauke het doet. Hij gaat heel vroeg en op dat bochtige gedeelte was hij snel uit zicht. Dat komt hij in zijn ritme, de schouders gaan van links naar rechts. Hij bleef maar uitlopen. Op de klim pakken ze iets terug, maar dat is normaal. Het ging nooit onder de minuut, dus het was nooit in gevaar."

De Noord-Hollander geeft eerlijk toe dat hij de aanval van Mollema ook aan de vroege kant vond. "Hij heeft zijn benen gevoeld en hebben vaker gezien dat agressief koersen loont in de Tour de France. In deze periode gaat het ook vooral om de benen. Daarachter draaiden ze wel, maar overtuiging spatte niet ervan af. Zeker toen wij de achtervolgers passeerden waren de bekkies al bleek. Dat geef je Bauke dan ook weer mee. Hij rijdt zonder computer, die zit in zijn achterzak. Dus ik probeerde hem zo goed mogelijk door te geven wat eraan zat te komen."