Guillaume Martin uit felle kritiek op afgestapte Van der Poel: 'Respectloos tegenover de Tour'

Mathieu van der Poel is al een ruime week uit de Tour de France, maar hij blijft de gemoederen bezig houden. Guillaume Martin uitte forse kritiek op de voortijdige opgave van MvdP.

Martin
  • Guillaume Martin Guillaume Martin
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

"Toen Roger Federer verstek liet gaan voor de achtste finale van Roland Garros om zich voor te bereiden op Wimbledon kreeg hij felle kritiek, maar wanneer Van der Poel eigenlijk hetzelfde doet, dan zwijgt iedereen", vertelt de Cofidis-kopman tegen Sporza. "Iedereen staat op de banken vanwege zijn spectaculaire manier van koersen, maar als je alles kunt geven omdat je toch weet dat je er na een week uitstapt, dan is dat respectloos tegenover de Tour."

Martin gaat verder met zijn kritiek. "Ze zijn dat bij Alpecin-Fenix een beetje gewoon. Tim Merlier won een rit in de Giro d'Italia en gaf op nog voor de bergen eraan kwamen, omdat hij zogezegd vermoeid was. Vijf dagen later won hij wel de Ronde van Limburg. Het is allemaal niet verboden, maar nobel is het ook niet. Ik ben op een punt in mijn loopbaan waarop ze mij om raad vragen zonder dat ik daarbij mijn carrière op het spel hoef te zetten. Het ligt in mijn aard om te zeggen waarop het staat, zonder de nuance uit het oog te verliezen."

Nieuws
  • Cor Vos