Bakelants haalt uit naar Hilaire van der Schueren: 'Beneden alle peil'

Jan Bakelants zat vandaag mee in de aanval en bekroonde dat feit met een achtste plek in de daguitslag. Na afloop moest hij even zijn hart luchten over de kritiek op de ploeg, die ook van ploegleider Hilaire van der Schueren kwam.

Bakelants haalt uit naar Hilaire van der Schueren: 'Beneden alle peil'

Het is tot dusver niet de Tour de France van Intermarché-Wanty-Gobert. De ploeg reed nog geen platte prijs en miste regelmatig de vroege vlucht, waar ze normaal toch een patent op lijken te hebben. Van de buitenwacht kwam er daarom de nodige kritiek.

Na afloop van de rit van vandaag beet Bakelants van zich af. "Ik moet mij bijna verantwoorden waarom ik hier aan de start sta. Dat stoort mij enorm. Maar nu heb ik mij toch getoond", zegt hij tegen Sporza. "Ik had maar 3 ritten om mij te tonen in deze Tour en ik was 2 keer mee. Je hebt ook wat geluk nodig om mee te geraken. Deze keer zaten we met de ploeg goed vooraan, dus ze mogen ook stoppen om met ons te lachen."

Hij wijst erop dat Intermarché-Wanty-Gobert een ander budget heeft als de topploegen. "Onze 8 renners samen kosten evenveel als 1 renner van hen", klinkt het.

Ook ploegleider Hilaire Van Der Schueren is niet tevreden, al snapt hij dat de omstandigheden niet meezitten. Een deel van zijn renners ligt in de lappenmand. Tegenover Het Nieuwsblad liet hij zich ontvallen dat de osteopaat en de dokter van de ploeg tot nu toe de uitblinkers waren. Bakelants kon er niet om lachen. "Dat frustreerde mij. Ik heb hem vanochtend in de bus ook gezegd dat ik dat beneden alle peil vond."