Wout Poels over politie-inval: 'Ik heb gewoon rustig meegewerkt, maar er was niks'

Wout Poels hoopt in de achttiende etappe de bollentrui veilig te stellen, maar ideaal was zijn voorbereiding allerminst. Woensdagavond werd zijn ploeg Bahrain-Victorious namelijk opgeschrikt toen de politie op de stoep stond.

Poels
  • Wout Poels Wout Poels

"Er is van alles gebeurd, de politie kwam alles controleren", vertelde de Limburger tegen de NOS. "Ik heb gewoon rustig meegewerkt en alles gezocht voor ze, maar er was niks. Dat was even minder. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, dus het was wel een bijzondere ervaring. Ze hebben niets meegenomen. Alleen een papiertje dat ze niets hebben gevonden. Daardoor heb ik me wel later laten masseren en konden we later eten. Maar daarna moest de knop om, want het wordt een van de belangrijkste dagen in mijn loopbaan."

Poels hoopt in de laatste Pyreneeën-rit namelijk de bollentrui te verdedigen. "Het gaat een spannende dag worden. Ik ben blij als we gaan beginnen. Ik moet punten pakken op de Tourmalet. Dat is mijn missie, mijn streep in deze etappe. Als ik verder kan geraken is dat beter, maar vanaf dan is het niet in mijn handen wat er gebeurt." Op de top van slotklim Luz Ardiden zijn veertig punten te rapen, terwijl op de Tourmalet twintig punten liggen te wachten. Poels verdedigt een voorgift van elf punten op Tadej Pogacar en twaalf op Nairo Quintana en Michael Woods.

Nieuws
  • Cor Vos