Teunissen: 'Vierde is eigenlijk net niets'

Mike Teunissen was in de negentiende rit van de Tour de France op een vierde plek de beste Nederlander. "Eigenlijk net niets."

Teunissen
  • Afbeelding van Mike Teunissen Mike Teunissen

"Ik kom niet iedere dag in deze positie", vertelde Teunissen na afloop tegen de NOS. "Maar ik zat als enige renner van de ploeg in een grote groep, dan moet je ook gokken en geluk hebben. Het was heel ingewikkeld. Veel sterke mannen en je kunt onmogelijk op iedereen reageren. Mohoric ging op een goed moment, een hele knappe actie. Dat hoort erbij. Er rijdt er eentje dan een halve minuut voor, maar dan beginnen sommigen te slepen om vervolgens wel te demarreren. Dan denk ik: je kunt beter ronddraaien, hem terughalen en dan gaan spelen. Nu was het schakelen en rijden voor plek twee."

De tweede plaats was ook net iets te veel gevraagd, want Christophe Laporte en Casper Pedersen bleven de Limburger net voor. Teunissen reed deze Tour de France vooral in dienst van Wout van Aert en Jonas Vingegaard. Hij had dan ook niet verwacht dat hij nog een kans zou krijgen om voor eigen succes te gaan. "Wout zei dat hij zich op de tijdrit wilde richten, dus dit was een kans en dan wil ik er voor gaan ook. Ik heb een ereplaats gehaald, maar vierde is eigenlijk net niets."

Nieuws
  • Cor Vos