Pogacar vol lof over Vingegaard: 'Hij kan volgend jaar al de Tour de France winnen'

Jonas Vingegaard is de ontdekking van de Tour de France van dit jaar. Tourwinnaar Tadej Pogacar, weliswaar zelf nog twee jaar jonger, is vol lof. "Hij kan volgend jaar de Tour de France al winnen."

Pogacar
  • Jonas Vingegaard Jonas Vingegaard
  • Tadej Pogacar Tadej Pogacar

Vingegaard kwam ter sprake op de persconferentie na afloop van de individuele tijdrit. "Hij heeft aangetoond een hele sterke renner te zijn. Hij is nu al tweede en als hij volgend jaar nog gemotiveerder aan de start staat, dan maakt hij veel kans om het nog beter te doen. Hij is een goede tijdrijder en kan de zware bergritten aan. Met een sterke ploeg maakt Vingegaard veel kans om binnenkort de Tour te winnen."

In de Tour de France van dit jaar liep Vingegaard al snel een flinke achterstand op. In Parijs is zijn achterstand op Pogacar 5 minuten en twintig minuten. Nog een flink gat om te overbruggen, maar Pogacar merkte vooral in de derde week hoe goed Vingegaard is. "Als ik eerlijk ben: ik probeerde nog vroeger aan te vallen in de Pyreneeën, maar dat lukte niet. Ik heb het maximum gegeven. Ik win graag, uiteraard, maar ik wil ook plezier maken, genieten van de sport en de onderlinge strijd. Soms win je en soms verlies je. Voor mij is een koers hetzelfde als spelletjes spelen met mijn broer en vrienden toen ik nog kind was."

Nieuws
  • Cor Vos