Zonneveld over Team DSM: 'Er zijn al muitende renners'

Waar Team DSM vorig jaar de grote smaakmaker was tijdens de Tour de France, daar bleven de resultaten dit jaar uit. En er zijn meer problemen, want het botert niet tussen de renners en ploegleiding.

DSM

Eerder meldde WielerFlits al dat onder anderen Ilan Van Wilder en Andreas Leknessund weg willen bij Team DSM. AD-journalist Thijs Zonneveld bevestigt dat nieuws in de AD-podcast In het Wiel. "Omdat Team DSM bekendstaat als een ploeg waar renners onder hun contract kunnen uitkomen, gebeurt dat ook vaker. Jongens met doorlopende contract worden ergens anders aangeboden of bieden zichzelf ergens anders aan. Wat ik begrijp is dat ze daar nu voor gaan liggen en dat iemand als Van Wilder een probleem heeft. Ze willen niet de naam krijgen dat je zomaar weg kan bij Team DSM. Van Wilder is dan ook nog lang niet weg."

Maar de Belg is ook lang niet de enige renner die ontevreden is. Ook in de Tour de France was het hommeles, zo weet Zonneveld te melden. "Er zijn al muitende renners. In de Tour werd Luke Roberts hard aangevallen door de renners. Roberts was eerste ploegleider en er is over gesproken dat hij moest wisselen met tweede ploegleider Marc Reef. Het is bijna zo vervelend dat renners schuldigen gaan zoeken. Het gaat niet, het materiaal is niet op orde. Volgens de ploegleiding komt dat door corona, maar ondertussen zien die renners dat het bij andere ploegen wel klopt. Hoe slechter de resultaten ook zijn, hoe meer momentum voor ontevreden renners."

Naast Roberts ligt ook sportiefdirecteur Rudi Kemna onder vuur, weet Zonneveld. "Hij kwam naar de Tour en ging in de bubbel. Vorig jaar is Michael Storer uit de bubbel verwijderd omdat hij een flesje shampoo ging kopen, maar nu is Kemna de bubbel zelf vergeten en is hij een ijsje gaan halen. Het wordt heel knullig en dat helpt ook allemaal niet mee, maar het grote probleem is natuurlijk het gebrek aan resultaat. Ze dreigen hun imago van talentenploeg waar je snel goed kunt worden op deze manier wel kwijt te raken."

Nieuws
  • Cor Vos