Vuelta | Philipsen verslaat Jakobsen in tweede rit Vuelta

Jasper Philipsen heeft de tweede rit in de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De Belg was net iets sneller dan Fabio Jakobsen.

Philipsen
  • Jasper Philipsen Jasper Philipsen

Dat het een dag voor de sprinters zou worden, waas vooraf duidelijk. Enige vraag was hoe de wind zou staan. Tot waaiers kwam het niet, waardoor het een relatief saaie dag werd. De vlucht van de dag werd gekleurd door Sergio Martin, Xabier Azparren en Diego Rubio. Zij reden een voorsprong van maximaal vier minuten bijeen, maar de zege konden ze geen moment ruiken. Het hoogst haalbare was om zo lang mogelijk in beeld te rijden. Dat lukte vooral Rubio, die na een versnelling plots alleen vooraan kwam te zitten.

Met nog twintig kilometer te gaan zat desondanks ook zijn vlucht erop, waarna de sprintersploegen zich konden formeren. Het peloton werd nog wel opgeschrikt door een zware valpartij met als grootste slachtoffers Patrick Gamper en Jordi Meeus van BORA-hansgrohe. In de sprint was het chaos troef, maar zeker Deceuninck-Quick Step en Alpecin-Fenix hielden redelijk lijn in de massasprint. Het was Molano die als eerste zijn eindsprint inzette, maar hij werd makkelijk overvleugeld door Philipsen en Jakobsen. Uiteindelijk was de Belg net iets sneller, waarmee hij Alpecin-Fenix na zeges in de Giro d'Italia en Tour de France ook een overwinning bezorgt in de Vuelta a España.