HomeVuelta a EspañaVuelta | Storer schenkt Team DSM broodnodige grote zege

Vuelta | Storer schenkt Team DSM broodnodige grote zege

Michael Storer heeft de zevende etappe in de Vuelta a España gewonnen. Een zeer welkome overwinning voor zijn ploeg Team DSM.

Gezien het profiel van de etappe beloofde het een gevecht te worden voor de vlucht van de dag. Het duurde inderdaad even voordat de kopgroep weg was, maar de kopgroep was er dan ook een om u tegen te zeggen. Een greep uit de namen: Thymen Arensman, Pavel Sivakov, Romain Bardet, Sepp Kuss, Michael Storer, Lawson Craddock, Andreas Kron, Jack Haig, Martijn Tusveld, Harm Vanhoucke Jay Vine en Felix Grosschartner, die samen met Jan Polanc gezien zijn positie in het klassement een serieuze kans maakte om de rode leiderstrui over te nemen van Primoz Roglic.

Val Valverde

Dan moest het wel rustig blijven in het peloton, maar Movistar trok op veertig kilometer van de meet door. Het was Alejandro Valverde die demarreerde, maar de ervaren rot kwam vervolgens in een afdaling ten val en moest daarna zelfs opgeven. Na de crash van de wereldkampioen van 2018 keerde de rust in het peloton enigszins terug en kon Team Jumbo-Visma de groep met favorieten weer controleren.

Daarmee werd duidelijk dat de winnaar van de dag in de kopgroep zou zitten. Richting de voorlaatste klim trokken Sivakov, Storer en Craddock ten aanval. Die laatste kon het tempo van de twee niet aan, maar wist in de snelle afdaling weer terug te keren. De overgebleven renners in de vlucht van de dag waren desondanks niet ver weg. Op de laatste klim moest Craddock er weer af en bleven Sivakov en Storer dus over vooraan. Al konden Kron en Carlos Verona even later ook nog de aansluiting maken. Als enige twee van de achtervolgers.

De eerste aanval vooraan kwam op naam van Verona. De actie van de Spanjaard was er te veel aan voor Kron, maar Storer en Sivakov konden hun karretje wel aanhaken. Op de loodzware slotkilometers ging Storer ook ten aanval en op dat moment bleek de Australiër van Team DSM de sterkste te zijn. Hij kwam solo over de meet op de loodzware slotklim. Voor hem de derde zege in één maand, want Storer won eind juli een rit en de eindzege in de Tour de l'Ain.

In het peloton was het Astana dat een plannetje leek te hebben, maar het initiatief van de Kazachse ploeg duurde niet lang en Vlasovs knechten gingen een voor een eraf. In de groep met favorieten was het Adam Yates die als eerste écht doortrok. Roglic gaf desondanks geen krimp en ook de meeste andere favorieten kraakten niet. Yates, Roglic, Bernal, Mas, López, Meintjes en De la Cruz bleken aan elkaar gewaagd. De grootste slachtoffers waren Vlasov maar vooral Mikel Landa. Roglic blijft leider met Grosschartner op acht seconden op plek twee en Mas op 25 seconden op plaats drie.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Visma – LAB onthult unieke podiumtrui, EF Education-EasyPost met retroshirt naar de Ronde

Vroeger koersten renners een heel jaar lang (of zelfs meerdere seizoenen) in hetzelfde shirt....

Alpecin-Deceuninck onthult selectie voor de Ronde, Jasper Philipsen blijft thuis

Zoek zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen niet naar Jasper Philipsen. Alpecin-Deceuninck onthulde zopas...

Jan Bakelants ziet wegvallen Van Aert niet als voordeel voor Van der Poel: ‘Een vergiftigd geschenk’

In zijn column voor Het Laatste Nieuws kijkt Bakelants vooruit. "De Ronde ziet er...

Wout van Aert sneert op subtiele wijze naar cameraploegen die aan ziekenhuis bivakeren

Voor wie de voorbije dagen onder een steen geleefd heeft: Wout van Aert is...

Meer zoals dit

Vuelta-baas: ‘We willen finish organiseren op meer dan 3000 meter hoogte’

Bij de Vuelta houden ze wel van uitdagingen en extremen. Iedere Ronde van Spanje...

Overzicht: deze toppers rijden in 2024 de Giro, Tour en Vuelta

Giro De Ronde van Italië is volgend jaar niet zo zwaar in vergelijking met de...

Vuelta 2024: loodzwaar parkoers, 9 (!) aankomsten bergop en start in Portugal

Zopas werd het parkoers van de 79e editie van de Vuelta a España onthuld....