Vuelta | Jakobsen: 'Had de benen niet, zei Sénéchal dat hij moest sprinten'

Florian Sénéchal zegevierde in de dertiende rit van de Vuelta a España, terwijl hij normaliter lead-out is. Eerste sprinter Fabio Jakobsen had de benen niet.

Jakobsen

De symboliek spat er vanaf. Florian Sénéchal redde het leven van Fabio Jakobsen toen de Nederlander vorig jaar in de Ronde van Polen bijna in zijn eigen bloed stikte. De Fransman staat Jakobsen deze Vuelta a España bij in zijn comeback op het allerhoogste niveau, maar juist door Jakobsen vandaag de benen niet had, boekte Sénéchal de grootste overwinning in zijn loopbaan.

Eerst werd nog aangenomen dat Jakobsen in de razendsnelle slotfase een lekke band had, maar dat bleek niet het geval. "Ik moest een gat laten en probeerde dat te dichten. Dat lukte me niet. Ik had gewoon de benen niet om te sprinten, dus ik vertelde Florian dat hij het moest gaan doen."

Sénéchal sprak in zijn interview na afloop over een lekke band bij Jakobsen. "We reden een perfecte lead-out voor Fabio, maar die vroeg mij om te sprinten. Ze zeiden dat we een gat hadden geslagen. Bert Van Lerberghe deed een geweldige lead-out en toen heb ik alles gegeven. Ik dacht wel dat iemand me zou passeren, Arnaud Démare of Michael Matthews bijvoorbeeld. Maar niemand kwam erbij. Gestoord gewoon. Ik ben heel blij voor mijn familie, vrienden en vrouw. Een prachtig cadeau voor ons."