Vuelta | Enric Mas: 'Ik had de aanval van Roglic niet zien aankomen'

Enric Mas was voorafgaand aan de zeventiende etappe de grote concurrent van Primoz Roglic, maar naar Lavos de Covadonga verspeelde hij ogenschijnlijk zijn kansen op de eindwinst.

Mas
  • Enric Mas Enric Mas

Een ruime week geleden vertelde Mas nog vol vertrouwen niet voor de tweede plaats te zijn afgereisd naar Spanje en dat Movistar een plan had om Roglic te kraken, maar in de rit naar Lagos de Covadonga kwam daar weinig van terecht. Op het moment dat de Sloveen aanviel, bleef Mas zitten. "Ik zag zijn aanval niet aankomen", was Mas eerlijk na afloop. "Roglic heeft bewezen heel sterk te zijn, daarmee kunnen we hem alleen maar feliciteren."

Hoewel Mas een stuk minder uitzicht heeft op de eindwinst, was hij niet geheel ontevreden over zijn resultaat. "We hoeven niet erg enthousiast te zijn over het resultaat, maar we kunnen wel gelukkig zijn. We doen nog steeds mee in het klassement en we finishten met de overige favorieten. We staan tweede en derde in het algemeen klassement en hebben een zware en belangrijke dag tot een goed einde gebracht."