Vuelta | Cort Nielsen completeert hattrick ritzege: 'Dit is ongelooflijk'

Magnus Cort Nielsen heeft zijn derde ritzege geboekt in de Vuelta a España. Hij bleef Rui Oliveira en Quinn Simmons vanuit de vroege vlucht voor.

Cort
  • Magnus Cort Magnus Cort

Vroeg in de lastige etappe ontstond een uitstekende kopgroep, waarvan uiteindelijk de volgende namen in de finale overbleven: Magnus Cort, Andrea Bagioli, Anthony Roux, Rui Oliveira, Lawson Craddock, Quinn Simmons en Andreas Kron. Achter hen werd in de finale keihard gewerkt om ze terug te halen. Team BikeExchange en Team DSM namen de kop van het peloton, maar hadden al de hele dag veel werk verricht. Ze kwamen tot twintig seconden, maar even later liepen de zeven koplopers weer flink uit.

Uiteindelijk was het Craddock die in de laatste kilometers de kop van het peloton nam in dienst van Cort. Het was Simmons die de sprint als eerste aanging, maar de Amerikaan zag tot zijn grote teleurstelling nog twee renners over zich heenkomen. Cort was verreweg de sterkste en Oliveira eindigde op de tweede plek.

"Lawson deed geweldig werk", vertelde Cort na afloop. "Ik kon niet winnen zonder hem. De eerste etappezege was het meest spectaculair, maar om drie etappes te winnen is ongelooflijk. Vanaf zes kilometer voor de streep kwam het geloof. Het was een zware dag en vooraan was de samenwerking niet perfect. Er waren wat aanvallen, maar we konden het voor elkaar krijgen op dit heuvelachtige terrein."