La Gazzetta: terugkeer López bij Astana concrete optie

Miguel Ángel López houdt de gemoederen bezig met zijn plotselinge uitstappen in de Vuelta a España. De grote vraag is hoe hij zijn toekomst voor zich ziet: een terugkeer bij Astana zou nu een van de opties zijn.

López
  • Miguel Ángel López Miguel Ángel López

Het verhaal is bekend: op de voorlaatste dag miste Miguel Ángel López de slag waardoor hij zijn podiumplaats in de Vuelta a España door zijn vingers zag glippen. Uit frustratie stapte López af, tot afgrijzen van zijn ploeg Movistar. Nu iedereen de tijd heeft gehad om tot bezinning te komen, is de grote vraag: hoe verder voor de Colombiaanse klimgeit?

Eusebio Unzué en ook knecht Imanol Erviti vertelden dat er een en ander moet gebeuren vooraleer ze het vertrouwen in López terugvinden. In augustus werd nog bekendgemaakt dat López zijn contract met twee jaar had verlengd bij Movistar, maar langzaamaan druppelen de berichten door dat de Spaanse ploeg overweegt om het contract van López voortijdig te beëindigen.

Maar wie wil na zijn vertoning in Spanje nog in zee met López? Volgens de altijd goed ingevoerde Ciro Scognamiglio van La Gazzetta dello Sport is een terugkeer naar het Astana van Alexandre Vinokourov nu een serieuze optie voor López. De klimmer kende een moeilijk jaar met onder meer een Covid-besmetting. Desondanks won hij vier keer dit seizoen: een rit en het eindklassement in de Ruta del Sol, de Mont Ventoux Challenge en de koninginnenrit in de Vuelta.

Nieuws
  • Cor Vos