Getest: The Jersey Label Banyan Jersey

Een fietsshirt met een print van koikarpers op de mouwen? Dat hadden we nog nooit gezien. The Jersey Label, een Amsterdams merk, maakt opvallende en modieuze fietskleding en deinst niet terug voor opvallende prints. Wij mochten een setje testen.

Getest: The Jersey Label Banyan Jersey

Laten we beginnen met iets meer over The Jersey Label te vertellen. Het merk is opgericht door twee Amsterdammers die, zoals ze het zelf zeggen, een passie hebben voor materialen, stoffen, technieken, kleuren patronen en ontwerpen. Kortom, ze maken fietskleding die er net even wat anders uitzit dan de standaard ontwerpen die je tegenkomt. Daarbij willen ze de impact op de planeet en mensen tot een minimum beperken. De kleding wordt in Europa geproduceerd en we kregen het toegestuurd in een plasticvrije verpakking. Ook werken ze eraan om de volgende collectie met gerecyclede materialen te maken.

Momenteel hebben ze 6 verschillende shirts in de collectie (3 voor heren en 3 voor dames) en voor zowel dames als heren een bibshort. Wij mochten de donkerblauwe Banyan Jersey uittesten, die er dankzij de print op de schouders en zakjes achterop lekker opvallend uitziet. Ik krijg er veel positief commentaar over, tijdens de ritten waarop het shirt draag.

Voor mij is het uiterlijk van fietskleding belangrijk, maar nog belangrijker is de kwaliteit. Het shirt is gemaakt van dunne, soepele stof die lekker veel bewegingsruimte geeft. Hij sluit goed aan maar zit niet te strak, wat wel zo fijn is wanneer je geen afgetrainde prof bent. Ook de mouwen sluiten comfortabel, maar niet al te strak aan. Enig nadeel: wanneer je, zoals ik, vrij dunne armen hebt, worden je armstukken niet helemaal goed op hun plek gehouden. Die begonnen een beetje af te zakken.

Ik heb het shirt (en de broek) de afgelopen periode meerdere keren gedragen, van een gravelritje in Drenthe tot een lange rit in de Franse Alpen bij temperaturen van 30 graden. Ook met warm weer blijft de stof ademend en sneldrogend. Wat voor het shirt geldt, geldt ook voor de broek. Die is erg comfortabel en sluit qua kleur trouwens perfect aan. Wat ze wat mij betreft heel goed hebben gedaan is de brede band aan de uiteinden van de broekspijpen, zo sluit de broek het beste aan.

De zeem die erin zit is ook prima. Niet al te dik, maar wel stevig. Ook bij langere tochten had ik genoeg ondersteuning. De broek is gemaakt met flatlock stiksels. Die manier van stikken zorgt ervoor dat je de stiksels eigenlijk niet voelt zitten. De bretellen zijn gemaakt van dezelfde stof als de broek. Zelf heb ik de voorkeur voor bretellen van mesh of een wat dunner materiaal, maar dit is wel lekker stevig.

Onze conclusie? De Amsterdammers zijn er wat ons betreft goed in geslaagd om fietskleding te maken die net even anders dan anders is en dan wel met een goede kwaliteit. Verder vinden we het een mooi pluspunt dat ze erg bezig zijn met het zo klein mogelijk houden van hun ecologische voetafdruk. Meer informatie, prijzen en de andere kledingstukken vind je op de website van The Jersey Label.

Materiaal
  • Marit Kamperman