Dit zijn de 5 genomineerden voor de titel van Belgisch wielrenner van het jaar (Flandrien 2021)

Wij weten wel op wie wij zouden stemmen... Maar dit zijn voor de vorm alle genomineerden. Mist er iemand in het rijtje?

wout van aert

Op 26 oktober kiezen de Belgische profs de beste uit hun midden: de Flandrien 2021. Ze kunnen daarbij kiezen uit de volgende genomineerden (die genomineerden werd bepaald door een vakjury bestaande uit organisatoren, ploegleiders, teammanagers en bondscoaches).

1) Wout van Aert

Wie zowel een bergrit als een tijdrit als een sprintersrit in de Tour wint, is de beste wielrenner van zijn land. Geen discussie mogelijk. We snappen dat er voor de vorm nog vier andere genomineerden zijn, maar Wout van Aert wordt straks gekozen tot Flandrien 2021.

2) Remco Evenepoel

Evenepoel kwam langzaam op gang (logisch, want hij moest terugkomen van een zware blessure), maar hij won de Baloise Belgium Tour, de Ronde van Denemarken en haalde in eendagswedstrijden enkele van zijn kunststukjes uit. Daarnaast kwam hij sterk voor de dag op EK's en WK's (zowel tijdrijden als op de weg).

Remco Evenepoel

3) Tim Merlier

Met ritzeges in de Giro én de Tour zette Merlier zich definitief neer tussen de beste sprinters ter wereld. Daarnaast won hij ook nog de nodige (kleinere) eendagswedstrijden. We kijken uit naar duels met Jakobsen en Groenewegen!

Tim Merlier viert één van zijn vele zeges dit seizoen.

4) Jasper Philipsen

De eerste Jasper die genomineerd is reed met name een sterke tweede seizoenshelft met zeges in de Vuelta en eendagswedstrijden als Eschborn-Frankfurt en het Kampioenschap van Vlaanderen. Maar toch is hij wat ons betreft wel de minste van de genomineerden en had het ook niet misstaan iemand te nomineren met wat mindere sprintersbenen die vaker in een dienende rol moet rijden (Yves Lampaert bijvoorbeeld).

Jasper Philipsen met een pilsje.

5) Jasper Stuyven

Jasper nummer twee is voor ons dus eigenlijk Jasper nummer één. Want met een zege in een monument ben je gewoon een grote meneer.

Jasper Stuyven gaat als eerste over de streep in Milaan-Sanremo.